Zarándokok Tokajban

Ma mai napon zarándokok egy csoportja gyűlt össze Tokajban, a Csodatevő Szent Miklós tiszteletére szentelt ortodox templom mellett, hogy a boldogságos szentünk drága ereklyéi átvitelének ünnepént megtartsa fényesen ünnepelve. Mint ahogyan az már szokássá vált, a hívők több városból gyűltek össze az ünnepre.

A közös imádságot főtisztelendő Krank József miskolci és nyíregyházi parochus atya, Sipos Barnabás debreceni parochus atya és Szegedi Szabolcs István diakónus, az egyházmegye tokaji megbízottja vezette. Főtisztelendő Hilarion metropolita atya áldása szerint az udvaron magyar és egyházi szláv nyelven tartott imádság könyörgő istentisztelettel kezdődött amelyet Szent Miklós atyához végeztünk. Ezt követően kis vízszentelésre került sor, majd a templom részére nemrég beszerzett új iliton került megszentelésre.

A szertartás végén Barnabás atya tanítását hallottuk az ünnep alkalmából. Beszédében kiemelte a templom, sajátosan is a tokaji Szent Miklós ortodox templom, és az oda elzarándokoló hívők közösségének a jelentősségét. Ezt követően a szokásos módon szerény szeretetvendégséget tartottunk.

A meteorológiai veszély jelzések ellenére Szent Miklós atya és a legszentebb Istenszülő közbenjárására jóságos Istenünk ragyogó idővel ajándékozott meg minket, így a kápolna udvarán tartott imádságnak és agapénak semmi nem állta útját.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük